Proiecte

Fondata in anul 1953 ca Intreprindere de Constructii Metalice si Prefabricate (I.C.M.P.) subordonata direct Ministerului Energiei Electrice, dupa o serie de procese de restructurare, in anul 1990 si-a schimbat denumirea in S.C. CELPI S.A., dupa 1995 intrand intr-un proces de privatizare, cu capital autohton 100% privat.

I.C.M.P. Bucuresti a fost unic producator de prefabricate din beton pentru Linii Electrice Aeriene (LEA) de la 20-110 kV si statii de transformare, suporti din beton, rigle din beton, pana in anul 1990. Societatea comerciala CELPI S.A., prima unitate de profil aparuta in Romania, cu o activitate neintrerupta de peste 50 ani, este furnizorul traditional de echipamente destinate alimentarii cu energie electrica a consumatorilor industriali si a celor din domeniul public.

In acest sens, CELPI S.A. a executat aproape tot echipamentul necesar (stalpi, accesorii, confectii echipate) realizarii Sistemului Energetic National privind transportul energiei electrice.

Pe termen lung si mediu, urmarind strategia Romaniei de integrare Europeana si de aplicare a acquis-ului comunitar, se urmareste transformarea intr-o societate comerciala moderna prin investitii care sa asigure un flux de productie cu tehnologii ecologice, respectand normele de protectie a mediului.

Procesele tehnologice ale societatii, pornind de la proiectare pana la uzinare sunt computerizate contribuind la ridicarea calitatii produselor fiind apreciate de toti beneficiarii nostrii. Succesul realizarilor firmei CELPI S.A. il reprezinta investitiile din ultimii ani in tehnologii de fabricatie tot mai performante (masini de debitat cu CNC), in toate fazele ciclului de productie, pe de o parte si a unui capital uman de exceptie pe de alta parte.

In cadrul societatii functioneaza Statia de Incercari Mecanice (SIM), unica in aceasta parte a Europei, care se afla intr-un proces complex de modernizare in vederea aducerii acesteia la performante similare celor mai moderne statii de incercari din lume. In cadrul SIM se efectueaza incercari mecanice ale stalpilor metalici pentru liniile electrice aeriene cu reproducerea conditiilor naturale de exploatare, pentru fiecare stalp prototip, executat de catre CELPI sau de alte societati din afara acesteia. Se urmareste restructurarea activitatii societatii, in scopul dezvoltarii pietei potentiale.

Pe linie de asigurarea calitatii, societatea are implementat sistemul de management al calitatii conform ISO 9001-2000 si in viitor se va implementa si sistemul de management de mediu conform ISO 14001.